Bewoners over energiebesparing bij Omroep Houten

ida-smit-bij-omroep-houtenIn de serie ‘inwoners houten over eigen energiebesparing’ interviewt Margreet van Tricht (Omroep Houten) inwoners om te zien welke energiebesparende en energieopwekkende maatregelen er al genomen worden. In deze aflevering is Margreet op bezoek bij Ida Smit.

Ida (vrijwilliger bij De Hoeven Energie) woont in de Hoeven en heeft allerlei handigheden om het energieverbruik laag te houden. Zo kan zij op ieder moment monitoren hoeveel energie er verbruikt wordt en krijgt ze inzicht in hoeveel energie de zonnepanelen opleveren. Met deze tools en een hoop duurzame keuzes hebben ze een grote stap richting energieneutraal gezet.

Aanleiding voor de serie zijn de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Houten op het gebied van klimaat. Hiervoor moet echter nog flink wat gebeuren: nu wordt 16% van het huishoudelijke energieverbruik in Houten lokaal duurzaam opgewekt, wat 9% van het totale energieverbruik in Houten is. Om de vraag ‘Hoe gaan we naar energieneutraal?’ te beantwoorden, gaat Omroep Houten in deze serie op zoek naar inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *