Isolatie

Er zijn verschillende manieren van isoleren. Voordat je hier grootschalig aan begint is het nuttig eerst na te denken welk soort en hoe veel isolatie passend is. Hierover hebben we twee informatie avonden gehad. De presentaties staan hieronder.
Daarnaast

Informatieavond Isolatie:
Lees hier het verslag van de informatieavond over isolatie op 18 januari 2016.

Informatieavond De Kunst van het slim isoleren van een De Hoeven-woning

Hieronder vind je de links van de presentaties van onze thema-avond van 12 februari.

Frans Versteeg – Grip op je gasverbruik (Reken je Rijk).

Peter van den Bosch – De Hoeven-woning doorgerekend.

Isolatievormen en collectief voordeel

Op onze website verdelen we isolatie onder in vloer- en dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Onder Collectief voordeel staan de aanbiedingen die er momenteel zijn voor bewoners van de Hoeven voor vloer- en dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Vloer- en dakisolatie:
Rento Hermanns van Rondom Dom is een middag in januari 2016 zowel een aantal vloeren en kruipruimten, als een aantal zolders en daken komen inspecteren. Hij keek bij verschillende typen huizen in De Hoeven; ook bij huizen met ernstige vochtproblemen. In bijgaande presentatie geeft hij inzicht in isolatie en vocht bij vloeren en daken.
Presentatie Rento Hermanns.

Spouwmuurisolatie:
We hebben wat onderzoek gedaan in onze wijk:
• Vanaf 1975 was men verplicht spouwmuren te isoleren.
• Bij een aantal huizen van verschillende typen hebben we proefboringen in de spouw laten doen door twee isolatiebedrijven. Over het algemeen is er 4-5 cm. glas- of steenwol gebruikt in een spouw van 8-10 cm.
• De vrije ruimte in de spouw blijkt te variëren van 3-8 cm.* Dit kan per type huis, maar zelfs per huis verschillen. Meest voorkomend is rond de 3,5 tot 4 cm. vrije ruimte.
• Begin jaren 80 was de glas-/steenwol niet erg compact, zoals nu, maar veel losser van structuur.
• Het gevolg is dat de isolatie is nu vaak wat verzakt is, alhoewel die op meerdere punten vastgezet is.
• De combinatie van weinig vrije ruimte in de spouw met verzakt isolatiemateriaal geeft een beperkte keus in mogelijkheden voor spouwmuurisolatie.
• Op basis van bovenstaande informatie hebben we gezocht naar wat er mogelijk is.
• Voor pur is minimaal 3 cm. spouwmuurdikte nodig.
• Voor parels, waaronder een zeer milieuvriendelijke variant, is minimaal 4 cm. vrije ruimte in de spouw nodig, maar liever meer.

HIER vind je de tarieven die wij als De Hoeven Energie met Isotechniek (pur’perfect) en andere leveranciers afgesproken hebben. Ook vind je daar meer informatie over de gebruikte materialen.

* Je kan zelf al testen hoe groot de vrije ruimte in je spouw is door met een breinaald in de luchtgaten/ gleuven te prikken en dan te voelen waar het isolatiemateriaal begint. Doe dit op meerdere plekken, want het is gebleken dat het oorspronkelijke isolatiemateriaal niet overal tot onderaan de muur aangebracht is.