Warmtescanfoto’s: wat ons is opgevallen

Na drie jaar op rij warmtescanfoto’s maken is een aantal zaken opgevallen die voor alle huizen in De Hoeven gelden. Het meest opvallend is wel dat we op de gemaakte foto’s goed kunnen zien of er nieuw dubbel glas is geplaatst (HR++) of dat het oorspronkelijke dubbel glas nog aanwezig is. Het HR++ glas geeft een duidelijk betere isolatie. En natuurlijk is bij huizen waar triple glas is toegepast dit effect nog veel groter.

Verder blijkt ook (en hopelijk is dit een open deur) dat alleen al de gordijnen sluiten een goed isolerend effect heeft. Bij huizen waar aan de buitenkant rolluiken zijn geplaatst is ook hiervan een heel duidelijk extra isolerend effect te meten.

Tot slot valt op dat bij een aantal huizen de schoorsteen warmte uitstraalt. Dat is begrijpelijk voor de huizen waar nog de oude stenen schoorsteen wordt gebruikt, maar daar waar een nieuwe schoorsteen is geplaatst (die ook duidelijk zichtbaar is) voor een nieuwe ketel is dit wat vreemd. We weten niet precies wat hiervan de oorzaak is, maar waarschijnlijk wordt dit in die gevallen veroorzaakt door de mechanische afzuigingen (zonder terugwinning van warmte).

Met vriendelijke groet,

Warmtescanteam

Terug naar de nieuwsbrief

Een gedachte over “Warmtescanfoto’s: wat ons is opgevallen

  1. Wat interessant dat je met warmtescanfoto’s zo duidelijk kan zien of er HR++ glas geplaatst is of niet. Mij lijkt het sowieso handig dergelijke scans uit te voeren, zodat je kan zien waar je je huis beter moet isoleren. Ik wil graag mijn huis verduurzamen namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *