Welkom

Burenavond voor de wijk de Hoeven:

Op maandagavond 23 mei organiseert De Hoeven Energie een Burenavond voor bewoners van de wijk De Hoeven. Een avond om kennis en kennissen op te doen!

De Burenavond wordt gehouden in de aula van Yuverta mbo Houten, Randhoeve 2 (voorheen Wellantcollege). Het wordt een avond waarop het uitwisselen van ervaring met het verduurzamen van woningen in de wijk De Hoeven centraal staat. Met bewoners die kunnen vertellen over zonnepanelen, vlammen zonder aardgas, de consequenties van de warmtetransitie-visie voor de wijk de Hoeven of maatregelen die je als huiseigenaar en huurder zonder spijt alvast zelf kunt treffen. Ook inventariseren we deze avond de vraag en mogelijkheden voor gezamenlijke inkoop voor De Hoeven.

Neem kennis van de ervaring van je buren, laat je buren delen in jouw ervaringen. Ken je iemand in de buurt waar je mee kunt sparren, neem hem dan ook mee.

Alle inwoners van de wijk de Hoeven hebben een uitnodiging ontvangen!

De Hoeven energie zoekt nog steeds een vrijwilliger voor de communicatie. Zie deze nieuwsbrief

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om in de wijk De Hoeven van de gemeente Houten duurzaamheid te stimuleren. Voor de bewoners betekent dit:
– Meer wooncomfort
– Minder kosten
– Goed voor het milieu

Als De Hoeven Energie vervullen we vier rollen:

  • De Betrouwbare Buur: via De Hoeven Energie kun je in contact komen met buurtbewoners die zelf al van alles hebben gedaan in en aan het huis;
  • De Buurtautoriteit: van De Hoeven Energie krijg je relevante informatie over hoe de energietransitie uitpakt voor specifiek De Hoeven (en wat dan handig is om te doen in het verlengde hiervan);
  • De Buurtexperimentator: met De Hoeven Energie kun je sparren over jouw ideeën, met name als je iets nieuws wilt gaan uitproberen. Wellicht kan De Hoeven Energie je zelfs helpen die plannen te realiseren. Daarna deelt De Hoeven Energie ervaringen met zowel eigen bewoners als de centrale Houtense organisaties.
  • De Buurtverbinder: De Hoeven Energie brengt bewoners bij en tot elkaar om zinvolle discussies te voeren over wat de energietransitie voor bewoners van onze wijk betekent.

We geven regelmatig een nieuwsbrief- of een informatiebulletin uit, organiseren (on-line) bijeenkomsten en verbinden bewoners.

Lees hier alles over de transitievisie warmte