Welkom

Burenavond voor de wijk de Hoeven:

Op maandagavond 23 mei organiseerde De Hoeven Energie een Burenavond voor bewoners van de wijk De Hoeven. Zo’n 75 mensen waren naar de aula van Yuverta mbo Houten gekomen om kennis en kennissen op te doen. Er waren 5 gesprekstafels waar over verschillende onderwerpen met elkaar gesproken kon worden:
– Wat komt er kijken bij aanschaf van zonnepanelen?
– Hoe kan je ‘vlammen’ zonder aardgas?
– Wat betekent de transitievisie warmte voor de wijk De Hoeven?
Welke quick-wins zijn er mogelijk in mijn huis?
– Gebruik van (elektrische) deel auto: Via deze link zie je een overzicht van de elektrische deelauto’s in Houten.

Hieronder een sfeerimpressie van de Burenavond:

Tijdens de avond hebben we twee nieuwe activiteiten voor het najaar aangekondigd: de energiedialoogwandeling en gluren bij de buren. Zie de pagina komende activiteiten voor informatie over de energiedialoogwandeling en Gluren bij de duurzame buren.

De Hoeven energie zoekt nog steeds een vrijwilliger voor de communicatie. Zie deze nieuwsbrief

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om in de wijk De Hoeven van de gemeente Houten duurzaamheid te stimuleren. Voor de bewoners betekent dit:
– Meer wooncomfort
– Minder kosten
– Goed voor het milieu

Als De Hoeven Energie vervullen we vier rollen:

  • De Betrouwbare Buur: via De Hoeven Energie kun je in contact komen met buurtbewoners die zelf al van alles hebben gedaan in en aan het huis;
  • De Buurtautoriteit: van De Hoeven Energie krijg je relevante informatie over hoe de energietransitie uitpakt voor specifiek De Hoeven (en wat dan handig is om te doen in het verlengde hiervan);
  • De Buurtexperimentator: met De Hoeven Energie kun je sparren over jouw ideeën, met name als je iets nieuws wilt gaan uitproberen. Wellicht kan De Hoeven Energie je zelfs helpen die plannen te realiseren. Daarna deelt De Hoeven Energie ervaringen met zowel eigen bewoners als de centrale Houtense organisaties.
  • De Buurtverbinder: De Hoeven Energie brengt bewoners bij en tot elkaar om zinvolle discussies te voeren over wat de energietransitie voor bewoners van onze wijk betekent.

We geven regelmatig een nieuwsbrief- of een informatiebulletin uit, organiseren (on-line) bijeenkomsten en verbinden bewoners.

Lees hier alles over de transitievisie warmte