De Hoeven Energie naar Informatiecentrum Duurzaam Bouwen

DHE - Uitje ICDuBoHet team vrijwilligers van De Hoeven Energie heeft op 8 december een bezoek gebracht aan het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam. Aanwezig waren 15 vrijwilligers en 6 genodigden uit politiek en zusterorganisaties waar De Hoeven Energie mee samenwerkt. De excursie ging per bus van de Hoeven naar Rotterdam en terug. Deelnemers hadden heel duidelijk een gezamenlijke interesse: oplossingen voor duurzame huisverbetering tuimelden door de bus.

In het ICDuBo kregen we, omdat het daar innovatiedag was, eerst lezingen van leveranciers van producten die nieuw op de markt waren. We kregen mooie presentaties over fraai vormgegeven warmtewisselaars voor in de tuin, een compacte warmtewisselaar voor in de gang, en nieuwere versies van elektrische convectiekachels. Daarna zijn we rondgeleid langs diverse oplossingen. De vrijwilligers van De Hoeven Energie lieten zich niet onbetuigd, met diverse discussies met de rondleider over hoe de zaken in een de Hoeven-huis te gebruiken.

DHE - Uitje ICDuBo-2

Na de excursie kreeg Jessica, de organisator  van de excursie en vrijwilliger van De Hoeven Energie, complimenten van zowel de vrijwilligers als van de genodigden. De excursie heeft ieder nieuwe inzichten en energie gegeven om in eigen huis en in de wijk aan de slag te gaan. U kunt in 2019 een thema-avond van De Hoeven Energie verwachten op basis van de verkregen inzichten.

We danken ‘Ons Fonds’ van ‘Sterke Buurten’ van de gemeente Houten en een anonieme donateur voor de bijdragen die deze excursie mogelijk gemaakt hebben.

Verslag door Jan Hoogenraad