De Hoeven Energie op de radio

Dinsdag 26 april vertelde Jan Hoogenraad, een van de initiatiefnemers van De Hoeven Energie, in het radioprogramma De Kracht van Houten van Omroep Houten alles over het thema Duurzaamheid en het wijk/bewonersinitiatief De Hoeven Energie. Er kwam veel ter sprake.

De uitzending is hier terug te luisteren. Voor een sfeerimpressie van de uitzending, met beeld, kan hier geklikt worden.

Hieronder enige quotes die wellicht de nieuwsgierigheid prikkelen:

Met dit 100% burgerinitiatief leggen we de mensen uit hoe makkelijk het is om het beter te doen in en met je huis.

Vloerisolatie is lonend in de Hoeven.

Het originele dubbelgals beneden in vee huizen in De Hoeven is van een veel mindere kwaliteit dan het dubbelgals van tegenwoordig.

Met ongeveer twintig vrijwilligers, verdeeld in teams, bieden we een groot scala van diensten aan en kan ieder vanuit zijn eigen kracht een bijdrage leveren.

We willen graag laagdrempelig bezig zijn en inspelen op de wensen en interesses van de wijkbewoners.

Persoonlijk contact en sociale cohesie zijn naast meer duurzaamheid in de wijk op het gebied van energie ons belangrijkste doel.

Nadat we klein zijn begonnen om een goede start te kunnen maken, zijn we nu zover om ook de andere helft van De Hoeven actief mee te nemen in het initiatief.

Nieuwsgierig geworden? Meer weten over De Hoeven Energie? Op deze website staat al veel te lezen. Via contact kunt u ons bereiken met uw vragen of om u op te geven voor de nieuwsbrief.

dkvh