Duurzame huizenroute 4 & 11 november

duurzame huizen routeAan alle bewoners van De Hoeven en heel Houten,

Graag delen wij onderstaande brief van de gemeente Houten over de duurzame huizenroute. Heb je als bewoner uit de Hoeven interesse om je huis open te stellen?Laat het ons weten dan kunnen we dat ook op onze website vermelden.

Beste Houtenaar,

Op 4 en 11 november aanstaande is de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen van huiseigenaren centraal staan. De gemeente Houten doet mee aan de Duurzame Huizen Route. Doet u ook mee?

Heeft u in uw huis interessante duurzame maatregelen toegepast?  En vindt u het leuk om uw ervaring en kennis te delen? Ik nodigen we u van harte uit om uw huis aan te melden via www.duurzamehuizenroute.nl.  Daarmee helpt u anderen op weg in hun zoektocht naar het energiezuiniger maken van hun huis. Helemaal mooi zou het zijn als u op zaterdag 4 en/of 11 november 2017 uw huis (een deel van de dag) openstelt voor bezoekers. Dan kan iedereen die zelf aan slag wil met duurzaam wonen bij u zien, vragen en  ervaren wat er mogelijk is.

Wij denken dat juist ervaringsdeskundigen anderen kunnen inspireren om ook met duurzame maatregelen in hun woning aan de slag te gaan. Veel mensen willen wel graag hun huis verduurzamen, maar weten niet waar ze moeten beginnen.Een verhaal van iemand uit de buurt kan daarbij helpen. Of het nu gaat over de pas aangebrachte spouwmuurisolatie, HR+-glas, zonnepanelen, warmtepomp, een geheel energiezuinige woning of het verhoogde comfort; elke ervaring is welkom!

Meer informatie over de Nationale Duurzame Huizen Route vindt u op www.duurzaamehuizenroute.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden als ervaringsdeskundige. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Gerlies Schuit van de Nationale Duurzame Huizen Route via e-mail info@duurzamehuizenroute.nl of telefonisch via 0525-701193.