Dubbelglas vervangen door HR+++Glas

Ervaringsverhaal Rob en Mick, van de Tiendhoeve (woning: 1981)

keuken voorDe warmtescan uitgevoerd door de vrijwilligers van De Hoeven Energie bevestigde ons vermoeden: via de dubbelglas-ramen op de benedenverdieping raakten we veel warmte kwijt. We hadden zelf al eerder gemerkt dat er een koude luchtstroom van de ramen kwam, en ik zag soms vocht in de randen aan de binnenkant van het raam. We wilden graag een aangenamer binnenklimaat en kozen daarom voor triple+ glas met ventilatieroosters op de gehele benedenverdieping.

 

De uitvoering

De ramen zijn begin februari 2017 vervangen. De keuken nahouten kozijnen waren nog goed en het triple +glas kon daarin worden geplaatst. De raampartijen in de keuken en zijkamer met het kantelraam en houten luikje hebben we laten vervangen door ieder één groot raam. Ook hier konden de kozijnen worden behouden. Voor de onverwarmde inpandige berging hebben we het enkel glas laten vervangen door dubbel glas.

We hebben meerdere aanbieders met elkaar vergeleken en uiteindelijk gekozen voor de aanbieder die door De Hoeven Energie was geselecteerd. Het werk is netjes uitgevoerd.

En, hoe bevalt het nu?
De luchtkwaliteit is merkbaar verbeterd, en het huis koelt ’s nachts minder af. Als ik aan de eettafel voor het raam zit, krijg ik geen koude rug meer. Bovendien is de keuken door de grote raampartij veel lichter geworden. En geeft het een veilig gevoel dat inbrekers niet meer via het kantelraam naar binnen kunnen!

Tips

  • Wacht niet de volgende winter af, maar vervang de ramen als de temperatuur buiten nog aangenaam is. Je zit namelijk een hele dag zonder ramen;
  • Na het vervangen van de ramen, moeten de kozijnen worden bijgewerkt. Combineer het vervangen van de ramen met schilderwerk aan de kozijnen;
  • Overweeg de aanbieding voor glasvervanging van De Hoeven Energie.

4 reacties op “Dubbelglas vervangen door HR+++Glas

  1. Goedenmiddag. Interessant verhaal. Ik overweeg ook nieuwe kozijnen of het vervangen van het glas. Welke aanbieder/leverancier hebben jullie gebruikt?

  2. We hebben gebruik gemaakt van de leverancier die vermeld staat onder Collectief Voordeel op deze website.

Reacties zijn gesloten.