Komende activiteiten

Energiedialoog wandeling

5000 stappen in de goede richting
Herken je dat? Je leest en hoort van alles over de energietransitie. Je hebt er al eens over nagedacht wat je daar zelf aan kunt doen. Heb wellicht her en der al wat informatie verzameld maar zou wel eens jouw vragen en ideeën over energiebesparing, isolatie, warmtehuishouding en dergelijk met iemand willen bespreken. Het liefst met iemand die er al een tijdje mee bezig is? Dat kan nu in een energie- dialoog-wandeling! Mogelijk gemaakt door De Hoeven Energie! Meld je aan en we koppelen je aan één van de vrijwilligers. Maak dan samen eens een wandeling, bijvoorbeeld door het Houtense bos (Nieuw Wulven), en raak in gesprek. Voor de wandeling kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar het speciale mailadres. Je krijgt na aanmelding van ons een formulier om grofweg voor jezelf te kunnen bepalen hoeveel stappen je al op pad bent op de route van de “energietransitie”. Dit formulier geeft je focus vóór en tijdens de wandeling en is bedoeld om het gesprek op gang te brengen. Na aanmelding neemt een van onze vrijwilligers contact met je op, en met hem of haar maak je dan een afspraak.

Gluren bij de duurzame buren (ergens in najaar)

Ben je benieuwd hoe de buurman van nr. 12 zijn vloer heeft geïsoleerd? Zou je wel eens binnen willen kijken bij het huis op de hoek waar ze alle radiatoren hebben vervangen door vloerverwarming? Of zou je willen weten hoe de buurvrouw de ventilatie van de douche aangepakt heeft? In het najaar willen we Gluren bij je duurzame buren organiseren. Gewoon bij jou in de straat. Bijvoorbeeld bij je overbuurman. Hij heeft de muren nageïsoleerd en ook het oude dubbelglas is vervangen. Hij vindt zijn woning een stuk comfortabeler geworden terwijl zijn gasverbruik is gedaald. Hij vertelt er graag over. Misschien heb jij ook je woning verduurzaamd en wil je daar graag aan je buren over vertellen.
Wil je met jouw huis ook meedoen en je buren inspireren door te laten zien wat je hebt gedaan? Stuur ons dan een mailtje met je naam, adres en in het onderwerp: kom maar kijken bij mij!