Verslag informatieavond De Hoeven Energie – Energiebesparing – 20 februari 2017

Op 20 februari was het tijd voor de eerste informatiebijeenkomst van De Hoeven Energie in 2017. Alweer de vijfde in totaal, waarop ook deze keer weer veel geïnteresseerde wijkbewoners en mensen van verder weg op afkwamen.
Begin dit jaar is de Hoeven Energie gestart met het project De Hoeven Compleet, waardoor nu alle bewoners van De wijk De Hoeven persoonlijk zijn benaderd voor het invullen van een enquete over hun ideeën, wensen en behoeften op het gebed van verduurzaming van hun woning, energie, samenwerking, collectief aanbod en andere zaken die wijkbreed uitgezocht en bewerkstelligd zouden kunnen worden.
Deze avond ging het over energiebesparing, bewustwording van het energieverbruik, inzicht krijgen in de mogelijkheden en het bepalen van een doel om energie te besparen en op te wekken. Met interessante presentaties van Wijnand Jonkers van de NMU, energieadviseur Kees Stap en diverse vrijwilligers van De Hoeven Energie (die zich bezighouden met CV-Optimalisatie, het uitvoeren van infraroodopnames van huizen in de wijk en het uitlenen van elektriciteitsmeters) werd veel nuttige en interessante informatie en kennis gedeeld.
Ook de mini-markt na afloop werd goed bezocht.

De sheets van de presentaties die op deze avond werden gehouden, zijn hier onder terug te vinden.
Onder energie thema’s valt meer te lezen over de diverse onderwerpen. Onder collectief voordeel zijn de aanbiedingen van o.a. CV-Optimalisatie expert John Visser en energieadviseur Kees Stap terug te vinden.

Als je interesse hebt in een bezoek van de vrijwilligers van het cv-optimalisatieteam of een warmtescan van je huis wilt laten maken dan kun je mailen met respectievelijk warmtescan@dehoevenenergie.nl en cvoptimalisatie@dehoevenenergie.nl  

Als je de enquete nog wilt invullen, klik dan hier.

Voor andere vragen of aanmeldingen kun je contact opnemen via deze link.
 
Presentatie Update De Hoeven Energie
Presentatie Wijnand Jonkers
Presentatie Kees Stap
Presentatie Karel Frijters (CV-Optimalisatie)
Presentatie Jan Hoogenraad (Warmtescan)